OSAGAIAK
- Ur epela 300 ml
- Eztia 30 ml (2 tbsp)
- Legami lehor aktiboa 11 g (3 3/4 tsp)
- Oliba olioa 118 ml (1/2 cup)
- Arrautzak 5
- Azukrea 100 g (1/2 cup)
- Gatza 15 g (1 tsp)
- Irina 660 g (6 cup) — orea mahai gainean ez itsasteko irin gehiago beharko da.
GAINAZALA EGITEKO
- Ura edalontzi erdi
- Azukre edalontzi erdi
PROZESUA
- Ontzi batean nahastu eztia ur epelarekin batera eta ondoren, gehitu legami lehor aktiboa. Itxaron 5 minutu legamia aktibatzeko.
- Legamia aktibatzerakoan, gehitu oliba olioa eta nahastu.
- Ondoren, gehitu arrautzak banaka eta nahastu.
- Jarraian gehitu azukrea eta gatza nahasketara eta nahastu.
- Gehitu irina eta oratu eskuekin. Hasieran, ontzian bertan oratu daiteke. Ondoren, orea pixka bat sikuago dagoenean, bota mahai gainera irin pixka bat eta segi betan oratzen.
- Masa eskutan itsasten ez denean, ipini ontzi handi batean eta estali sukaldeko trapu batekin. Utzi bertan ordubetez arnasa hartzen.
- Ordu bat pasatu ondoren, ipini labea 190 gradutara (375 F) berotzen.
- Labea berotzen den bitartean, ipini labera sartzeko papera moldean eta oratu orea berriz ere. Ostean, eman forma oreari eta ipini moldean.
- Lapiko batean berotu ura azukrearekin batera eta azukrea uretan disolbatzerakoan igurtzi gainazalean pintzelaren laguntzarekin.
- Sartu labera 40 minutuz. Noizbehinka igurtzi ura eta azukrearekin egindako nahasketa gainazalean.
Utzi erantzun bat