OSAGAIAK
- Jogurta naturala esne pixka batekin nahastuta 315 ml (1 ⅓ cup)
- Arrautza 1
- Oliba olioa 80 ml (⅓ cup)
- Azukre marroia edo panela azukrea 50 g (¼ cup)
- Banilla-estraktua 5 ml (1 tsp)
- Irin integrala 90 g (1 ½ cup)
- Irin normala 125 g (1 cup)
- Legami poltsatxo bat
- Gatz pixka bat
- Basoko frutak: basaranak, mugurdiak, masustak eta marrubia (marrubia zati txikitan moztu)
Niri jogurta natural krematsua erabiltzea gustatzen zait.
PROZESUA
- Ipini labea martxan 220ºC-tan.
- Ontzi txiki batean nahastu esnearekin nahastutako jogurta, arrautza, panela edo azukre marroia eta banilla-estraktua.
- Beste ontzi handiago batean, nahastu irin integrala, irin normala, legamia eta gatza.
- Apurka-apurka nahastu ondo lehenengo nahasketa bigarrenarekin.
- Bota nahasketa magdalena moldeetara eta behin moldeetan daudenean, bota bakoitzari basoko fruitu batzuk.
- Labean sartu 16-18 minutuz. Labetik atera ondoren, 10 minutuz hotzitzen utzi.
Utzi iruzkina